Resultats de la cerca frase exacta: 6

Diccionaris terminològics  | Alimentació. Gastronomia
1. refer taula
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Netejar una taula d'un establiment de restauració que ha estat utilitzada i tornar-la a parar per poder servir uns altres clients. [...]
2. sucre cremat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Punt de cocció d'un xarop entre 170 i 190ºC, en què el xarop fa escuma a la superfície i el sucre perd el poder edulcorant. [...]
3. conservació
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Tècnica de preparar un aliment per tal d'evitar-ne el procés de descomposició i de mantenir-ne el poder nutritiu. [...]
4. per emportar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Dit de l'aliment o la beguda que se serveix expressament per poder ser consumit fora de l'establiment on es ven. [...]
5. degollament
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Operació de canviar els taps de les ampolles de vi escumós a fi de poder separar el pòsit format mentre eren cap per avall en els pupitres de les caves. [...]
6. sonda de formatge
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Ganivet en forma de mig cilindre, llarg i prim, amb el qual s'extreu una mostra de formatge per poder observar l'evolució de la pasta, el gust, l'aroma i l'olor, i fer un seguiment de la maduració. [...]